Tüm sektörlerde Sanayi 4.0 ile başlayan otomasyona geçiş süreci, fabrikalarda iletişim ihtiyaçlarını değiştirdi. Endüstrilerde hızlı ve kaliteli üretimin anahtarını sunan otomasyon süreci, üretim hatlarında güvenli ve hızlı haberleşmeyi bir zorunluluk haline getirdi. Dünya çapında endüstriyel haberleşme teknolojilerinin kullanımı yaygınlaştıkça işlenmesi gereken veri hacmi de gittikçe artıyor. Günümüzde daha fazla verinin işlendiği akıllı fabrikalarda endüstriyel haberleşmenin güvenli bir şekilde gerçekleşmesinin önemine dikkat çeken CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol, “Yüksek güvenilirliğe sahip endüstriyel haberleşme teknolojileri sayesinde verinin toplanması, paylaşılması ve işlenmesi için hızlı bir alt yapı sunuluyor” dedi.

Endüstriyel haberleşme sistemleri sürdürülebilir verimliliği etkiliyor

Üretimin tüm aşamasına yayılan hızlı ve yoğun veri akışı, endüstriyel haberleşme teknolojilerinin de gelişimini hızlandırıyor. Otomasyon sürecine geçişin endüstrilerde güvenilir veri akışını daha da kritik hale getirdiğini belirten Önder Şenol, “Veriye dayalı öngörü imkânı sunarak işletmelerin gelecek hedeflerini belirlemesine yardımcı olan endüstriyel haberleşme teknolojileri yüksek performans, hız ve işlevselliği aynı anda sunuyor. Veri akışını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlayan işletmeler doğru stratejik hamlelerde bulunabiliyor. Böylece ağ güvenirliği, üretkenlik ve kalite güvence stratejilerini bir sonraki aşamaya taşıyabiliyorlar. Üretimde hız ve verimlilik sağlayan teknolojilerin kapladığı alan giderek genişlerken, endüstriyel haberleşme sistemleri de sürdürülebilir verimliliği sağlayan bir mekanizma görevi görüyor. Çalışanlar ve makineler arasında sağlıklı ve sürdürülebilir bir iletişim sürdürülmesi işletmelere rekabet avantajı sağlıyor” ifadelerinde bulundu.

Geleceğin akıllı fabrikalarını inşa ediyor

Geliştirdikleri endüstriyel haberleşme teknolojileriyle geleceğin akıllı fabrikalarını inşa ettiklerini söyleyen Önder Şenol, endüstriyel haberleşmede performans ve işlevselliğin üst seviyeye taşınmasına yardımcı olan CLPA’nın CC-Link teknolojisi hakkında şu bilgileri verdi: “Endüstriyel düzenin yeni çerçevelerini destekleyen, son teknoloji ürünler ve uygulamaların potansiyelini açığa çıkaran kapsamlı bir protokol olan CC-Link IE, hız ve güvenliği aynı anda sunuyor. CC-Link IE’nin Safety haberleşme fonksiyonu ile fabrikalarda artan veri trafiğinin güvenli bir şekilde sürdürülmesine katkı sağlıyoruz. Fabrikaların tüm network’lerine uyumlu olan Safety haberleşme fonksiyonu güvenli, genel ve hareket kontrolü sistemlerinde bir arada kullanılabiliyor. Güvenli veri akışında oldukça kritik bir sorumluluk üstlenen bu fonksiyon, sahip olduğu fonksiyonel güvenlik standartlarıyla bilgilerin aktarılması için verimli ve güvenilir bir ağ görevi görüyor. CC-Link IE, Safety haberleşme fonksiyonu ile fabrikaların omurgasını oluşturan bir ağ üzerinde haberleşme katmanı yaratıyor. Bu katman üzerinde ESMAP (IE Safety Master Protocol Machine) olarak tanımladığımız protokol makinesi ile birlikte çalışıyor. Böylece fabrikalarda oluşturduğumuz katman üzerinde sağlıklı ve güvenli veri akışı hedefleyerek bugünün dünyasında gelecek stratejilere yön veren verileri güvenli bir havuzda buluşturuyor.”

CLPA (CC-Link Partner Association) Hakkında

CLPA (CC-Link Partner Association), CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşudur. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, rakipsiz bant genişliği sayesinde Sanayi 4.0 uygulamaları için ideal bir çözüm sunuyor. CLPA’nın temel faaliyet alanları arasında; CC-Link IE ve CC-Link teknik spesifikasyonlarının oluşturulması ve uyum testlerinin gerçekleştirilmesi, CC-Link kullanılan cihaz ve ekipmanlar için geliştirme desteği, cihaz seçimi için kullanıcı desteği ve CC-Link’in daha geniş kapsamlı bir şekilde benimsenmesine yönelik tanıtım çalışmaları yer alıyor. Kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, 3 bin 900’ü aşkın üye şirkete ve 300’ü aşkın üreticiden 1.900’ü aşkın uyumlu ürüne sahip. Tüm dünyada ise hâlihazırda 30 milyonu aşkın cihaz CLPA teknolojisini kullanıyor. Asya’nın önde gelen açık endüstriyel otomasyon ağı teknolojisi CC-Link, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da da giderek popülerlik kazanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da yoğun sis etkili oluyor: Göz gözü görmüyor

Şanlıurfa’da sabah erken saatlerde ortaya çıkan sis, kentin birçok bölgesinde etkisini sürdürüyor.

İtfaiye’den yangın tatbikatı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi personelleri tarafından Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığında görev yapan personel ve kursiyerlere yönelik yangın, güvenlik tedbirleri ve yangına ilk müdahale eğitimi verildi.

Şanlıurfa’da kasım ayı uyuşturucu bilançosu: 85 tutuklama

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kasım ayı bilançosunu açıkladı. operasyonlarda gözaltına alınan 122 kişiden 85’i tutuklandı. Yüzlerce kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

Başkan Baydilli ‘den 10 Kasım Mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.