Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekonomik Güven Endeksi Temmuz 2023 verilerini yayımladı. Haziran ayında 101,1 olan endeks, Temmuz ayında yüzde 1,8 oranında azalarak 99,3 değerini aldı. Bir önceki aya göre Temmuz ayında tüketici güven endeksi yüzde 5,9 oranında azalarak 80,1 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi yüzde 0,8 oranında azalarak 104,9 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,6 oranında azalarak 117,3 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 2,6 oranında azalarak 114,7 değerini, inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 0,9 oranında azalarak 88,1 değerini aldı.

 Ekonomik güven endeksinin 100’den büyük olması genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği, 100’den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösteriyor.

(MA)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Başkan Baydilli’den Yeni Yıl Mesajı

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak 2024 yılının yaşanan acı ve sıkıntıların bitmesine, huzur ve sağlığa vesile olmasını diledi

Urfa’da yolcu otobüsünde uyuşturucu ele geçirildi

Şanlıurfa’da yolcu otobüsünde 1 kilo 250 gram uyuşturucu ele geçirildi….

Türk ordusuna hakaret eden şahıs yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk askerine ve ordusuna hakaret eden şahısın Antalya Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından yakalandığını açıkladı.

Süper Kupa ile ilgili provokatif paylaşımlara soruşturma

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Süper Kupa final maçının ertelenmesi sonrası bazı sosyal medya hesaplarından provokasyon içerikli ve suç teşkil eden paylaşımlarda bulunanlar hakkında adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.